Не вірю! Знамениті атеїсти: Джолі, Мур та інші - як вони до цього прийшли

Ми згадали 15 знаменитостей, які заперечують існування вищих сил і життя після смерті.

"Я поважаю всі релігії без винятку, але не люблю, коли люди використовують релігію, щоб на когось нападати. Людей, які ненавидять і вбивають інших, прикриваючись релігією, я не вважаю по-справжньому релігійними ", - зізнається актриса, яка сама не відносить себе до віруючих людей.


Х'ю Лорі

"У мене складні стосунки з релігією, я розумію духовну музику, архітектуру, мораль. Але я нічого не знаю про Бога. Бога може зрозуміти тільки Бог ", - іронізує британський актор.

Джоді Фостер

"Чомусь люди завжди дивуються, коли дізнаються, що я атеїстка, - сміється актриса і додає: - Релігія - це наука, вивчати яку потрібно обов'язково. Ти повинен знати, через що ведуться всі ці війни ".

Анджеліна Джолі та інші зірки, у яких був пристрасний роман

Анджеліна Джолі і Бред Пітт закрутили пристрасний роман на зйомках фільму «Містер і місіс Сміт». Зрада на знімальному майданчику призвела до краху їхнього п'ятирічного шлюбу.

Хав'єр Бардем

"Я не вірю в Бога, але я вірю в Аль Пачіно. Якщо коли-небудь задзвонить телефон і на тому кінці мене запитають, чи не хотів би я разом з ним зіграти, я, здається, просто зійду з розуму ", - схоже, іспанський актор чітко визначився зі своїми пріоритетами.

Кіра Найтлі

Кілька років тому в інтерв'ю актриса жартома пошкодувала про свій атеїзм:"Якби я не була атеїсткою, мені б все сходило з рук. Просто попросіть у Бога прощення - і ви тут же прощені. Це звучить набагато легше, ніж жити з усвідомленням своєї провини ".


Джуліанна Мур

"Якщо рай все ж існує і Господь чекає мене там, то, думаю, перше, що він скаже, буде: "Ну ось, бачиш, я все ж є" ", - відповідає актриса на питання про своє ставлення до віри.

Деніел Редкліфф

"Я атеїст, але особливо не парюся з цього приводу: свої погляди активно не проповідую. Скажу лише, що мене захоплюють популяризатори науки, наприклад Річард Докінз ", - зізнався британський актор ще під час виходу фільму" Гаррі Поттер і Принц-напівкровка "в 2009 році.

Морган Фріман

"У мою систему вірувань не вписується концепція Творця, який створив нас зі свого образу і подоби. Все навпаки:це люди придумали Бога ", - міркує актор.

Джек Блек

"Музика - ось справжній містичний досвід у моєму житті. А взагалі-то я атеїст ", - запевняє комік.

Іен Маккеллен

"У Середзем'ї немає церкви. Це ідеальне місце для життя, це рай - і в ньому немає Бога! У ньому немає папи римського, немає архієпископа, немає Біблії, ніхто не вимагає дотримання заповідей ", - захоплюється зірка" Володаря перснів "фентезі-світом Толкієна.

Михайло Прохоров

«Я атеїст і не мислю в умовному нахиленні», - відповів підприємець у передачі Володимира Познера на запитання «Що б Ви сказали Богу?».

Вуді Аллен

«Я був вихований в юдаїзмі, але з роками перейшов у нарцисизм», - каже герой Аллена в комедії «Сенсація».


"

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND